Erilaisia ja eri tarkoitusta varten perustettuja yhdistyksiä ja säätiöitä on paljon, säätiöitä kolmisen tuhatta ja yhdistyksiä yli sata tuhatta. Niiden koko vaihtelee merkittäviä omaisuusmassoja hallitsevista ja tuhansia ihmisiä koskettavista pieniin harrastuspohjaisiin järjestöihin.

Lainsäädäntö ei erottele järjestöjä koon tai toiminnan perusteella, joten samat perussäännöt koskevat niitä kaikkia. Jokaisen yhdistyksen tai säätiön hallinnossa mukana olevan tulee tietää perusasiat järjestön oikeudellisesta luonteesta ja vastuukysymyksistä, tilinpäätöksen sisällöstä ja verokysymyksistä. Yleishyödyllisen yhdistyksen ja säätiön veroasioiden hallitseminen on vaativaa.

Koulutuspäivän aikana käsitellään käytännönläheisesti järjestöjen sekä välittömän että välillisen verotuksen keskeisiä kysymyksiä. Niihin perehtymällä voi säästyä ikäviltä, kalliilta yllätyksiltä. Koulutuksen aikana käydään läpi myös tilinpäätöksen ongelmakohtia, säätiön hallinnon keskeisiä seikkoja sekä muita säätiön toimintaan vaikuttavia ajankohtaisia asioita.

Koulutus on tarkoitettu:

  • säätiönhallituksen jäsenille, asiamiehille ja toiminnanjohtajille ja kaikille muille niissä vastuullisissa tehtävissä toimiville
  • säätiöiden tilintarkastajille
  • tilitoimistoille
  • säätiöiden varainhoitajille, kunnille, korkeakouluille ja kaikille julkisille organisaatioille, joilla on säätiöpohjaista toimintaa.

Tutustu ohjelmaan (PDF)


Etäkoulutus 590 € + alv 24%
Livestream-videoyhteys verkossa

Hintaan sisältyy sähköinen koulutusmateriaali sekä tekniset ohjeet livestream-yhteyden käyttöönottoon.
Samasta organisaatiosta joka kolmannesta osallistujasta veloitetaan vain 190 € + alv 24 %.

Lähikoulutus 590 € + alv 24%
Tietosanoma, Helsinki (Bulevardi 19, 00120 Helsinki)

Koronaepidemian takia syksyn koulutuspäivät järjestetään alustavasti pelkästään etäkoulutuksina. Mikäli tilanne sallii avaamme myös lähikoulutuspaikkoja syksyn koulutuksiin. Tiedotamme tästä erikseen alkusyksystä.

Hintaan sisältyy sähköinen koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkitty tarjoilu.
Samasta organisaatiosta joka kolmannesta osallistujasta veloitetaan vain 140 € + alv 24 %.

Katso myös pakettitarjous:

Kun osallistut myös Yhdistys ja säätiö – Yhdistykset koulutuspäivään (20.10.2020), saat molemmat koulutukset hintaan 990 € + alv 24 %.

Mainitse ilmoittautimisvaiheessa, jos haluat samalla ilmoittautua toiseen Yhdistys ja säätiö -koulutukseen. Pakettitarjous huomioidaan laskutuksessa.

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittautuessasi hyväksyt Tietosanoman tietosuojaselosteen.
Tutustu myös peruutusehtoihin.


Kouluttajat

Oili Kela
asianajaja
Asianajotoimisto Oili Kela

Seppo Kemppinen
asianajaja
Asianajotoimisto Borenius Oy

Kari Lydman
KHT
Tilintarkastustoimisto Lydman Oy

Mikko Alakare
asianajaja
Castrén & Snellman