Hankintojen keskitetty ilmoituskanava HILMA uudistui vuoden 2020 alusta. HILMAan tehtiin teknisiä ja visuaalisia uudistuksia ja sivusto palvelee nykyään eri käyttäjäryhmiä entistä paremmin. Aikaisemmin lähinnä ilmoituskanavana toimiva HILMA huomioi uudessa muodossaan tarjoajat, eri yhteistyökumppanit sekä palvelua satunnaisemmin tarvitsevat hankintojen ilmoittajat uusilla teknisillä ominaisuuksillaan.

HILMAn käyttöön liittyvä lainsäädäntö ei muutunut uudistuksen yhteydessä, vaan uudistus koskee teknisiä ja visuaalisia omaisuuksia. Hankintojen ilmoittamiseen liittyvä EU- ja kansallinen lainsäädäntö pysyy samana. HILMA-koulutus tarjoaa erinomaisen kokonaisuuden siitä miten ilmoitukset tehdään teknisesti ja juridisesti oikein. Koulutuksessa käydään läpi keskeisimmät kohdat kuten oikean hankintailmoituksen valinta, CPV-koodit ja esitellään käytännönläheisesti ilmoittamiseen liittyvää oikeuskäytäntöä.

Koulutuksessa täytetään reaaliaikaisesti ilmoituslomakkeita HILMAssa. Samalla käydään läpi ilmoituksen tekemisen erityistilanteet, kuten ilmoituksen korjaaminen. Koulutuksessa syvennytään ilmoitusvelvollisuuden ja ilmoituslomakkeiden täyttämisen lisäksi myös kynnysarvoihin, hankintalajeihin ja CPV-koodeihin.

Koulutus on suunnattu kuntien, valtion ja muiden hankintayksiköiden asiantuntijoille, jotka tekevät hankintailmoituksia HILMAssa.

Tutustu ohjelmaan ( PDF)


Etäkoulutus 590 € + alv 24%
Livestream-videoyhteys verkossa

Hintaan sisältyy sähköinen koulutusmateriaali sekä tekniset ohjeet livestream-yhteyden käyttöönottoon.
Samasta organisaatiosta joka kolmannesta osallistujasta veloitetaan vain 190 € + alv 24 %.

Lähikoulutus 670 € + alv 24%
Tietosanoma, Helsinki (Bulevardi 19 C, 00120Helsinki)

Koronaepidemian takia syksyn koulutuspäivät järjestetään alustavasti pelkästään etäkoulutuksina. Mikäli tilanne sallii avaamme myös lähikoulutuspaikkoja syksyn koulutuksiin. Tiedotamme tästä erikseen alkusyksystä.

Hintaan sisältyy sähköinen koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkitty tarjoilu.
Samasta organisaatiosta joka kolmannesta osallistujasta veloitetaan vain 190 € + alv 24 %.

KATSO MYÖS PAKETTITARJOUKSET (hintoihin lisätään alv 24 %)
HILMA -koulutuspäivä on osaa 3-päiväistä Julkisten hankintojen osaajaksi -koulutuskokonaisuutta. Osallistumalla useampaan päivään, voit hyödyntään pakettitarjousta.

Osa 1: HILMA ja julkisten hankintojen kilpailuttaminen (Ke 18.11.2020)
Osa 2: Palvelu- ja hankintastrategia, hankinnan suunnittelu ja julkisia hankintoja koskeva kilpailuttamisprosessi (Ke 2.12.2020)
Osa 3: Julkisia hankintoja koskeva muutoksenhaku ja valvonta sekä hankintasopimusten tekeminen ja tarkistaminen (Ti 15.12.2020)

Kolmen koulutuspäivän kokonaisuus antaa sinulle valmiuden hankintaprosessin parempaan osaamiseen alkaen hankinnan suunnittelusta ja ilmoittamisesta hankintasopimukseen ja edelleen hankintasopimukseen ja sen valvontaan ja oikeusturvakeinoihin saakka.

Voit valita myös yhden päivän tai kaksi päivää ja syventää tietämystäsi hankintojen ilmoittamisesta, hankintojen kilpailuttamisesta tai hankintasopimuksen valvonnasta ja oikeusturvakeinoista.

(Lähikoulutus)EtäkoulutusJoka 3. osallistuja
2 päivää(1000,00 €)1000,00 €350,00 €
3 päivää(1500,00 €) 1500,00 € 500,00 €

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittautuessasi hyväksyt Tietosanoman tietosuojaselosteen.
Tutustu myös peruutusehtoihin.


Kouluttajat

Johanna Lähde
senior counsel, asianajaja
Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

Niina Puolusmäki
neuvotteleva virkamies
Valtiovarainministeriö